NOSTO

Laura Aalto-Setälä - NOSTO

Nosto-kattovalaisimen inspiraation lähteenä on ollut jokakeväinen ja -syksyinen veneen nosto, jolloin tonnien painoiset huviveneet leijuvat ilmassa köysien varassa. Valaisimeen on haluttu luoda vaikutelmaa siitä, että sulasta lasista on nostettu köysillä lasimassa, joka on jähmettynyt ulkoilmassa muotoonsa. Kannattelevien köysien käytön ansiosta valaisimen valmistuksessa tarvittava lasin hiontakäsittely on merkittävästi vähäisempi kuin monien perinteisten lasivalaisimien.

Laura Aalto-Setälä opiskelee Aalto-yliopistossa maisterivaiheessa tuotesuunnittelua. Hän suunnittelee ja valmistaa lasista taidetta ja käyttöesineitä oman toiminimen, Lasifaasin alla. Muotoilijana hän on työskennellyt myös tuotekehitysprojekteissa. Aiemmin hän on valmistunut fyysikoksi Helsingin yliopistolta, ja tutkii lasin kemiallisia ominaisuuksia Åbo Akademissa.

NOSTO

The pendant lamp Nosto or 'Hoist' was inspired by the hoisting season of yachts, when heavy boats float in the air, held by ropes. The idea was to make an impression of molten glass that is hoisted by ropes, gradually solidifying to its form in the air. The carrying ropes enable the reduction of the needed post processing in comparison to many traditional glass pendant lamps.

Laura Aalto-Setälä studies product design in an MA programme at the Aalto University. She designs and makes art and everyday objects from glass under the name Lasifaasi. As a designer she has also worked in research and development projects. She has graduated from University of Helsinki as a physicist, and does research on chemical properties of glass at the Åbo Akademi University.

info[at]lasifaasi.fi
www.lasifaasi.fi

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy